Travel

10 atracții de vizitat GRATUIT în Londra 

Reading Time: 3 minutes

Londra este un cocktail al diversității de atracții, experiențe și culturi, pe gustul geamănului din mine. O altă lume și incomparabil cu orice am vizitat până acum. 

Inițial, am avut impresia că această destinație ar putea fi supra-apreciată, m-am înșelat teribil însă. Au trecut doar câteva săptămâni de când m-am plimbat pe străzile Londrei și încă îi simt freamătul.

Pe lângă clasicele atracții must-visit pe care le voi include curând într-un alt articol, cu prețuri și detalii, am descoperit și o serie de locuri ce pot fi vizitate fără a cheltui vreun bănuț.

Continuă să citești dacă ești în căutare de ponturi 🙂

1. Little Venice


Little Venice se află în centrul cartierului Maida Vale, lângă stația de metrou Warwick Avenue. Este un canal plin cu bărci, rectific case plutitoare, pentru că ghici ce? Acolo chiar locuiesc oameni. De asemenea, există câteva localuri pe malul canalului, de unde poți admira priveliștea în timp ce îți bei cafeaua.

2. Paddington


Bazinul Paddington este o continuare a Little Venice. Aici clădirile moderne se reflectă inedit în apa canalului și găsești terase și șezlonguri la fiecare pas.

3. Muzee (National Gallery, The British Museum, Natural History Museum)

Galeria Națională (sau National Gallery) este un muzeu de artă din Piața Trafalgar din orașul Westminster, în centrul Londrei. Găzduiește o colecție de peste 2.300 de picturi (Van Gogh, Klimt și mulți alții), datând de la mijlocul secolului al 13-lea până în 1900.

Muzeul britanic (sau The British Museum) este dedicat istoriei, artei și culturii umane și se află în zona Bloomsbury, din Londra.

Muzeul de istorie naturală (sau Natural History Museum) aflat pe strada Cromwell, este posibil favoritul copiilor. Aici, totul este interactiv și fun. Muzeul este împărțit în patru zone: orange zone, blue zone, green zone și red zone. Cel mai mult mi-a plăcut zona cu vulcani și cutremure, unde pe cei mai curajoși îi așteaptă chiar și o platformă care simulează un cutremur.

Este important să știi că la majoritatea muzeelor programul începe de la ora 10 și se încheie la 18.

4. Parcuri, parcuri și iar parcuri (Hyde Park, Regent’s Park etc.)

Contrar aparențelor, Londra este împânzită de spațiu verde și parcuri uriașe. Vorbesc serios, nu m-am mai plimbat niciodată într-un parc așa de mare ca Hyde Park! Am crezut că nu voi mai ieși de acolo. Un alt parc unde te poți relaxa este Regent’s Park. 

5. Covent Garden Market


Situată în Nine Elms, Londra, Covent Garden Market este cea mai mare piață angro de fructe, legume și flori din Regatul Unit. Nu asta o face însă o atracție turistică, ci frumusețea sa aparte și faptul că este acoperită!

6. Leadenhall Market


O altă piață superbă, Leadenhall Market reprezintă o oază de istorie în centrul zgârie norilor din Londra. Sub elegantul acoperiș în stil victorian de pe strada Gracechurch, poți găsi magazine cu flori, carne, cașcaval, restaurante și chiar lustruitori stradali de pantofi (5 lire o lustruială).

Fun fact: Mai multe secvențe din primul film din seria Harry Potter au fost filmate aici!

7. Biserica StDunstan-in-the-East

Acesta a fost unul dintre locurile care m-a impresionat profund. St Dunstan-in-the-East a fost o biserică parohială aflată la jumătatea distanței dintre Podul Londrei și Turnul Londrei. Biserica a fost distrusă în mare parte în cel de-Al doilea război mondial, iar ruinele sale sunt acum o grădină publică din zona zgârie norilor. Cât de frumos este asta?

8. Sky Garden (clădirea Walkie Talkie)

Aici nu am ajuns, căci am aflat în ultima zi pe croaziera pe Tamisa că era posibil. Din câte am înțeles, se poate face rezervare în prealabil pentru a te bucura gratuit timp de o oră de panorama Londrei, de la ultimul etaj al clădirii moderne Walkie Talkie.

Mai multe informații găsești pe site-ul lor: https://skygarden.london/.

9.  Harrods


Harrods este un magazin de lux situat pe strada Brompton din Knightsbridge, Londra. Dacă ești pasionat de modă, acesta este locul pentru tine! Personal, nu m-a impresionat, iar comparativ cu Galeriile Lafayette din Paris, cele din urmă mi s-au părut mult mai frumoase.

10. Pasajul pietonal pe sub Tamisa

Pentru a ajunge la meridianul Greenwich, am trecut prin unul din cele două pasaje pietonale pe sub Tamisa. De fapt, mai degrabă pentru a ne întoarce de acolo. A fost destul de fain că am trecut în câteva minute Tamisa, poate te atrage și pe tine ceva de genul!

Acestea sunt cele 10 atracții turistice care pot fi vizitate gratuit în Londra. Cu siguranță mai există încă pe atâtea! Tu știi altele care merită vizitate? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *