SuperBlog

3 pași pentru o casă plină de energie pozitivă

Reading Time: 2 minutes

3 pași pentru o casă plină de energie pozitivă - De la job la scrob by Alexandra Arva

Eram în anul 2000 când am cunoscut-o undeva pe la marginea orașului Iași. Machiată excesiv în toate culorile, încerca să treacă peste ultima relație nereușită și își căuta un partener de viață nou. Era zgribulită și neîngrijită, căci nu avea haine de iarnă. La prima întâlnire, m-am speriat puțin: ,,Chiar urma să-mi petrec viața cu ea?“. Parcă simțeam doar energii negative venind din partea ei și nu știam cum să mă feresc.

Da, vorbesc despre propriul apartament! Unii îi mai spun apartamentul numărul 5. Eu îl numesc simplu, ,,acasă“. Totuși, când m-am mutat aici nu aveam acest sentiment, ci din contră… Pereții erau zugrăviți inestetic în culori stridente. Nici nu mai vorbesc de izolație termică! Totuși, acum mă învăluie energia pozitivă atunci când sunt acasă. Iată cei 3 pași pe care i-am folosit pentru o casă plină de energie pozitivă și pe care îi poți încerca și tu:

Renovează

Casa reprezintă mai mult sau mai puțin versiunea ta ,,imobiliară”, are aceeași energie ca tine și se poate transforma în orice îți dorești: loc de relaxare, de gătit, de creație și așa mai departe. Astfel că primul pas spre o casă cu energii pozitive este renovarea și decorarea acesteia într-o manieră care să oglindească proprietarul cât mai mult.

Hint: Lumânările, tablourile cu peisaje din natură și orice te ajută să ieși din stresul cotidian sunt bine-venite în casă.

Înmiresmează

Un loc care îți delectează papilele olfactive este un loc care te încântă! Pasul care nu dă niciodată greș este folosirea uleiurilor și a bețișoarelor parfumate cu diverse arome, în funcție de miresmele pe care le preferi. Doar imaginează-ți un moment de meditație profundă, încărcat cu pozitivitate într-un astfel de cămin. Sună ca un vis, așa-i?

Verifică

O să fiu sinceră și o să recunosc că mi-aș fi dorit foarte mult să fi făcut o verificare a clasei energetice înainte de achiziționarea apartamentului, însă niciodată nu este prea târziu! Apelează la profesioniști pentru un certificat energetic, dacă vrei să afli care este consumul casei tale, sau un audit energeticîn cazul în care te confrunți cu o clădire veche care necesită reabilitare.

Știai că…

Cu ajutorul unui certificat energetic se pot estima costurile de întreținere înainte de tranzacția imobiliară?

Aceștia au fost cei 3 pași pentru o casă plină de energie pozitivă. Îți mai amintești personajul machiat excesiv despre care îți povesteam la început? Au trecut 17 ani, iar acum m-am obișnuit cu ea: mereu primitoare, plină de confort și pozitivitate. Cel mai mult îmi place că nu consumă mult, visul oricui, nu?

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *