SuperBlog

5 motive surprinzătoare pentru a bea mai multă apă

Reading Time: 2 minutes

apa-de-izvor

De la H la 2 la O, apa este (sau ar trebui să fie) cea mai bună prietenă din viața noastră, iar hidratarea, activitatea de toate zilele!

In an open relationship with H2O

Relația mea cu apa a început de când mă știu, pentru că… doh, nu este un mare secret că suntem formați din aproximativ 50-65% apă.

Știai că…

Cercetătorii estimează că jumătate din populația lumii este deshidratată cronic?

Hidratarea m-a ajutat nu doar în momentele cu temperaturi ridicate sau cu efort fizic intens, ci și în menținerea unui corp sănătos și tonifiat. De aceea, consider că mă aflu in an open relationship with H2O, pentru că mi-a fost mereu aproape – după cum zice faimoasa zicală –  și la bine, și la rău.

Din această relație continuă am învățat enorm de multe lucruri, iar azi împart cu tine 5 motive surprinzătoare pentru a bea mai multă apă.

Detoxifierea corpului

Consumul apei îmbunătățește eliminarea toxinelor din corp prin sistemul limfatic, rinichi și intestine. Eu prefer să consum apă de izvor și mă întreb: ,,Care este apa ta preferată?”.

Îmbunătățirea digestiei

Dacă te confrunți cu indigestii des, încearcă să te hidratezi mai eficient! Apa ajută la îmbunătățirea digestiei și evitarea constipațiilor.

Ameliorarea durerilor

Consumul de apă contribuie la reducerea durerii din corp prin punerea în mișcare a sistemului limfatic. Sistemul limfatic este o rețea de noduri, tuburi, vase și lichide care transferă toxinele din țesuturi și are nevoie de apă pentru a funcționa corect.

Reducerea stresului și anxietății

De asemenea, consumul apei este vital pentru o sănătate mintală sănătoasă, deoarece ajută la reducerea stresului, a anxietății și a depresiei din viața ta.

Funcționarea corectă a sistemului nervos

Apa ajută și în asigurarea unei funcționări adecvate a sistemului nervos. Creierul și sistemul nervos trimit semnale electrice pentru a funcționa corect.

Acestea au fost cele 5 motive surprinzătoare pentru a bea mai multă apă pe care le-am adunat din experiența mea de-o viață cu jumătatea mea, H2O. Cât de importantă este apa în viața ta?

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *