Inspiration

5 online influencers care merită urmăriți 

Reading Time: 4 minutes

Nu știu de tine, însă mie îmi place super mult să urmăresc în online oameni care să mă inspire, să mă motiveze! Vorbesc de content de calitate, nu acele video-uri amuzante care sunt virale azi și mâine dispar în neantul internetului.

No hate. 

Mai vizionez de alea din când în când și eu, tbh. Important este să nu-ți hrănești mintea doar cu ele.

Dacă newsfeed-ul tău este o grădină, atunci postările/articolele/video-urile ș.a.m.d. predominante din el sunt florile.

Am hotărât că eu vreau trandafiri, frate, nu buruieni! 

Așa că, în ultimul an am adunat o serie de online influencers de la care simțeam că am de învățat într-o mai mică sau mai mare măsură. Apoi, am început să filtrez content-ul distribuit de ei, să văd ce mi se potrivește și să absorb ca un burete.

Nu mă înțelege greșit, sigur că totul este subiectiv.

Nu-ți spun să-i urmărești, să-i idolatrizezi sau mai știu eu ce.

Pentru mine, ei pot fi genii, pentru tine mai degrabă banali. Rămâne la latitudinea ta dacă reprezintă o sursă de inspirație și în cazul tău 🙂

Să începem!

Internaționali:

Peste Gary Vaynerchuk am dat random rău, undeva prin octombrie, de la un share al unui prieten la video-ul ăsta:

N-o să încep să îți povestesc cine e, you can google that. Ok, hai că îți spun câteva cuvinte… Omul este antreprenor, are o afacere de familie de milioane de dolari în domeniul vinificației, produce o emisiune online despre vinuri și a devenit un guru al Social Media în ultimii ani. (A preconizat că Facebook-ul va cumpăra Instagram-ul. Nostradamus much?)

Ce am învățat de la el: 

  • Execută. Execută. Execută.
  • Urmează-ți pasiunea și fă bani din ea.
  • Fă-ți un brand personal indiferent ce job ai.
  • Put in the fucking work (oricum aș traduce asta, nu sună la fel de mișto ca în engleză).
  • Profită de anii în care nu ai responsabilități.
  • Lista poate continua.

Dacă vrei să afli și mai multe, acestea sunt conturile pe care îl găsești: Facebook, Instagram. Îți mega-recomand și cartea lui, ,,Dă lovitura!“.

Când am citit primul articol de la Mark Manson am avut aceeași sclipire ca la video-ul lui Gary Vee. Știam că e content de luat și de rumegat. 

Tipul spune că a demisionat de la job-ul lui în finanțe după 6 săptămâni și i-a zis şefului său că se va apuca să vândă online sfaturi de dating. Între timp, a scris 2 cărți, “The Subtle Art of Not Giving a Fuck: A Counterintuitive Approach to Living the Good Life” și “Models: Attract Women through Honesty“.


De la el am reținut că:

  • E super important să nu îți pese de orice lucru mărunt, ci să îți consumi smart grijile. Au un număr limitat.
  • Trebuie să alegi ce tip de sandwich cu rahat vrei să mănânci. Yup, exact ce am spus! Adică orice ai alege, la un moment o să fie și aiurea. Fii conştient de asta.
  • Caută ceea ce te face să uiți să mănânci și să mergi la baie.
  • Dacă vei căuta obsesiv fericirea, nu o vei găsi.

Îți las aici site-ul lui și un articol care conține o selecție cu cele mai bune 20 de articole ale sale pe diverse teme: dezvoltare personală, relații, cultură, decizii de viață. 

RO:

De vreo câteva luni, l-am descoperit pe Cristi F. Ștefan și mi-a plăcut cum vorbește în articolele de pe site-ul lui despre teme precum productivitate, concentrare, dezvoltare personală, Marketing etc. 

Are un conținut accesibil, ușor de înțeles și aplicat. Practic, e un om care a citit multe cărți și a făcut o groază de research, iar acum împarte cu cititorii din cunoștințele lui. Big up for that!

Uite un video util de la el:

https://youtu.be/5izr33QJ4MQ 

Până acum ți-am prezenat online influencers care se axează mai mult pe partea de business. Totuși, este bine să existe un echilibru în orice. Astfel că prefer să am în newsfeed și informații despre life coaching, iubire de sine, yoga și așa mai departe.

Urmăresc proiectul Sunt un copac al Andreei Pautov Ioniță de prin 2014, adică foarte mult timp. După 14 ani de experiență în domeniul Marketing-ului și Comunicării, ea a descoperit yoga, practică care i-a schimbat viața.

Am ales să merg într-unul din retreat-urile organizate de ea, după cum ți-am povestit acum puțină vreme într-un articol. Mai știi?

Pe site-ul Sunt un copac poți găsi articole scrise din suflet pentru sufletul tău, al meu, al tuturor. Sunt un copac m-a inspirat să fac lucruri frumoase pentru mine și să-mi pun prima dată masca de aer mie, nu altcuiva. Doar atunci când ai o relație bună cu tine, îi poți ajuta și pe ceilalți.

Sunt un copac poate fi găsit aici pe Facebook și aici pe Instagram.

Într-o seară când scrollam pe Facebook am văzut un live care mi-a atras atenția: era Cerasela Rogen și a ei ,,Gură de oxigen” – o emisiune online cu sfaturi gratuite de life coaching. 

M-am gândit:  ,,Ce tare, am să o urmăresc de fiecare dată când am timp liber seara și nu știu ce să fac cu el”. Uite aşa s-a creat un obicei sănătos!


Cerasela Rogen atinge multe subiecte importante în emisiunile ei live de pe pagina personală de Facebook: cum să trăim fără frici, cum tratăm așteptările, furia și altele.

Aceștia sunt cei 5 online influencers care merită urmăriți în viziunea mea. Sper să te ajute la fel de mult cum m-au ajutat și pe mine, în cazul în care te decizi să dai follow/like modului lor de gândire.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-i share pentru a ajunge și la alte persoane dornice de cunoștințe noi. Tu ce persoane urmărești în online şi ce înveți de la ele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *