SuperBlog

Am gătit într-un weekend pentru The Weeknd

Reading Time: 3 minutes

Am gătit într-un weekend pentru The Weeknd - De la job la scrob by Alexandra Arva

Bună! Sunt Alexandra și weekend-ul trecut am gătit pentru artistul meu preferat, The Weeknd. 

Cam așa arată fericirea într-o propoziție, dacă m-ai întreba. Surprinzător este că acest lucru chiar mi s-a întâmplat! Continuă să citești pentru a afla în ce circumstanțe.

După cum bine știi, sunt bucătar șef într-un restaurant de lux cu stele Michelin, din New York. Gătitul reprezintă o mare pasiune de-a mea, poate cea mai mare din viață, și s-a concretizat, în același timp, într-o carieră de succes.

Într-adevăr, la restaurantul nostru vin persoane importante, uneori chiar și celebrități. Asta se datorează atât serviciilor impecabile, cât și vederii panoramice asupra metropolei New York, care îți taie respirația.

Totuși, într-o zi, mare mi-a fost surpriza când tocmai cântărețul The Weeknd, cunoscut și sub numele de Abel Tesfaye, a făcut o rezervare de două persoane pentru o seară romantică la cea mai dorită și bine poziționată masă din tot restaurantul. Bine, nu el a făcut rezervarea, ci asistentul lui, desigur. Cum te poți simți când urmează să cunoști omul ale cărui piese au reprezentat sunetul de fundal al vieții tale, cu care ai rezonat și ai trecut peste momente mai mult sau mai puțin plăcute? Și nu doar atât, vei și găti pentru papilele lui gustative. Te simți ca în al nouălea cer, îți spun eu!

Vestea bombă care m-a dat peste cap este că perechea lui The Weeknd era Selena Gomez, iar noi urma să fim martori cererii în căsătorie deasupra New York-ului. Ce?? Eram absolut șocată. Dorința lui era să introducă inelul de logodnă în tortul de la finalul întâlnirii. Original, ha? Mereu am fost sceptică la cererile de genul. Dacă cumva viitoarea mireasă înghite accidental inelul?

În fine, nu am mai gătit de mult timp cu atâta entuziasm în suflet! Zâmbeam, iar ceilalți bucătari nu înțelegeau care era motivul. Am decis să gătesc pentru cei doi la desert un delicios tort de ciocolată și zmeură.

Pentru început, am preparat un blat de cacao, care este foarte lăudat de clienți. Micul meu secret în preparea lui este – n-o să-ți vină a crede – uleiul presat la rece pe care îl folosesc în compoziție! Pentru a-l obține utilizez întotdeauna cea mai eficientă presă de ulei la rece de la YODA, pe care am cumpărat-o de pe magazinul profistore.ro

Apoi, am continuat tăind blatul în 3 foi de dimensiuni egale. Am însiropat fiecare blat înainte de a adăuga crema de ciocolată și zmeura. Nu am uitat să strecor și uriașul inel de logodnă chiar la mijloc. Piesa finală a fost îmbrăcarea tortului în cremă de ciocolată și decorarea sa cu zmeură. Nu se putea fără să-l las la rece, în frigider, pentru minim 1-2 ore înainte de servirea propriu-zisă.

Acum, tot ce mai rămânea era să privesc cum The Weeknd își răsfăța papilele gustative cu tortul pentru care am depus atâta sudoare și pasiune. A, am uitat, și cererea în căsătorie.

Dar să vezi ce s-a întâmplat în marea seară! Întâlnirea decurgea minunat, cei doi se bucurau de delicatesele noastre și momentul strălucitor se apropia cu pași repezi. Eram cu toții emoționați, ce să mai, mai rar ești martor la așa ceva. The Weeknd zâmbea în timp ce se uita la tort, cred că îi plăcea foarte, foarte mult. Sau poate se uita la Selena, cine știe… Deodată, ea a găsit inelul de logodnă, iar el s-a pus în genunchi într-o secundă, șoptind cu vocea lui angelică:

– I love you like a love song, baby! Vrei să fii soția mea?

Tăcere. Selena Gomez s-a făcut albă ca de ceară și avea o față de poker face.

– Nu… știu ce să spun. Am crezut că ce este între noi nu este foarte serios. Îmi pare rău.

Acestea au fost ultimele ei cuvinte înainte de a fugi spre ieșire. Noi nu ne-am făcut griji căci știam că The Weeknd plătește pentru consumație. Ce a urmat a fost dramatic… The Weeknd a luat tortul și s-a dus la geam plângând cu suspine. Era așa de tragic.

– Vreau să mănânc tot ce îmi amintește de ea! i-a spus bodyguard-ului său.

Am vrut să-l consolăm, însă bodyguard-ul nu ne-a permis. Totuși, la final The Weeknd a venit la noi și a spus că i-a plăcut foarte mult tortul, chiar dacă seara nu a fost așa cum spera el să fie. Cred că blatul preparat cu ajutorul uleiului presat la rece a fost ,,de vină” pentru aprecierea marelui cântăreț!

Iată că ai aflat cum am ajuns să-i gătesc lui The Weeknd într-un weekend! Mi-a părut enorm de rău pentru el, dar știu că va compune niște piese foarte inspirate și pline de suflet după această deziluzie în dragoste.

Sursă foto:

Am gătit într-un weekend pentru The Weeknd - De la job la scrob by Alexandra Arva

 

 

 

 

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *