Inspiration, Travel

Am spus DA provocării SuperBlog din toamna 2017

Reading Time: 2 minutes

Am spus DA provocării SuperBlog din toamna 2017- De la job la scrob by Alexandra Arva
Să fie vreo săptămână de când, dintr-un scroll în altul, am dat peste un articol despre înscrierile la competiția SuperBlog din această toamnă, pe contul Oanei Grozavu alias Visător prin lume.

Ce este competiția SuperBlog?

Se pare că vorbim despre cea mai longevivă competiție de blogging din România, care a început tocmai în anul 2008. Aflată la cea de-a 15-a ediție, are loc atât toamna, cât și primăvara și oferă participanților oportunitatea de a scrie articole pentru diverși parteneri (de la accesorii vestimentare, electronice la cărți și așa mai departe). Totul se petrece desigur ca la case mari: cu deadline-uri, cerințe sau brief-uri și, pentru a ne motiva, premii la fiecare probă. Așa-i că-s tari ăștia de la SuperBlog?

De ce să ,,SuperBlog-uim”?

La fiecare ,,De ce?” eu voi răspunde cu un copilăresc ,,De ce nu?“. Totuși, nu vreau să mă transform prea curând în varianta feminină a personajului jucat de Jim Carrey în filmul “Yes Man”, deci vin cu argumente și motivații solide în această direcție.

1. Pentru că ne antrenăm abilitatea de a crea.

Voi fi prima care admite că este ușor să stai frumos și cuminte în bula ta și să scrii doar despre nișa pe care se axează blog-ul tău (exemplul de față: călătorii). Ce se întâmplă însă când abordăm subiecte cu care nu suntem obișnuiți? Ieșim din zona de confort liric. Ne obligăm imaginația să facă puțin stretching. Forțăm creativitatea până la limite și astfel o lărgim.
Și ce dacă vorbești despre produse de curățat? Construiește o poveste în jurul lor și fă-mă să mă îndrăgostesc iremediabil de bureții aceia de bucătărie!

2. Pentru că aflăm o groază de chestii noi.

Evident atunci când redactăm un articol facem research în prealabil. Dacă scriem despre bureți, o să căutăm de-a informații despre background-ul și istoria lor de o
să-i visăm la noapte.
Cred că acesta este lucrul care îmi place cel mai mult la blogging în general! De când am blog-ul am aflat așa de multe informații interesante doar pentru că eram în continuă căutare de inspirație pentru articole.
Îți dai seama câte chestii utile vom afla după 28 de articole pe teme absolut diverse? Am putea chiar să le spunem prietenilor să ne poreclească de acum încolo ,,Wiki” de la ,,Wikipedia”!

3. Pentru că intrăm într-o comunitate faină.

Mereu am căutat oameni cu pasiuni și aspirații asemănătoare cu ale mele. În mare parte, de asta apreciez comunitățile de blogging. Știu că ceva, undeva, în ADN-ul nostru este la fel. Poate e în spatele dorinței de a scrie. Poate e în terapia pe care o găsim în scris. Poate o fi altceva. Nu știu și nu mă strofoc să aflu. Important este să ne unim forțele pentru a crea ceva mai mare decât noi.

Cu ce emoții pornesc la drum?

Scurt și la obiect:

  • Entuziasm
  • Curiozitate
  • Ambiție
  • Stângăcie

În cele din urmă, abia aștept să înceapă competiția! Sper să înțelegeți că timp de 2 luni blog-ul meu va deveni ,,casa” acestei provocări. Mă voi focusa pe temele primite pentru că simt că este timpul să cresc și să pot scrie despre orice. This is it.

P.S. – Tocmai ai citit primul meu articol scris într-un aeroport.

P.S. 2 – Am ajuns și m-am mutat în Ghent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *