Books, Inspiration

Ce cărți de dezvoltare personală îmi doresc să fi citit în liceu

Reading Time: 3 minutes

Liceul reprezintă una dintre cele mai frumoase și lipsite de griji perioade ale vieții!

La un moment, acest vis frumos se termină și vine timpul să iei decizii importante pentru viitorul tău. Alegerea unei facultăți este prima dintre ele. Îmi amintesc când am absolvit cele 12 clase, oricât de multe am învățat în timpul școlii, parcă tot nu mă simțeam pregătită pentru ,,lumea reală’’. Știi ce zic?

Mai apoi, am descoperit că cele mai multe cunoștințe le dobândești citind și studiind individual. Astfel, mi-aș fi dorit că aceste cărți de dezvoltare personală, care mi-au schimbat modul de gândire, să fi ajuns mai devreme în mâinile mele.

 Nu este, însă, niciodată prea târziu pentru a le citi:

  •  ,,Tată bogat, tată sărac” de Robert Kiyosaki

Ce cărți de dezvoltare personală îmi doresc să fi citit în liceu

Cum ar fi dacă ai dispune de o educație financiară încă de la vârsta adolescenței? Mai mult ca sigur ai deveni un adult cu o bază solidă în domeniul managerierii banilor. Din păcate, nu putem spune că în România se pune accent pe cultivarea acestui tip de cunoștințe, căci banul este privit mai degrabă ca ,,ochiul dracului”.

Personal, consider ,,Tată bogat, tată sărac” cartea de căpătâi în ceea ce privește educația financiară. Sincer, nu pot exprima câte am avut de câștigat dintr-o simplă lectură! Citind-o vei afla ce sunt activele și pasivele, cum poți atinge independența financiară, care sunt diferențele de mentalitate între oamenii bogați și cei săraci și multe altele.

Dacă vrei să te documentezi mai mult pe această temă, o altă carte pe care ți-o recomand este ,,Cel mai bogat om din Babilon” de George S. Clason.

  •  ,,Cele 5 limbaje ale iubirii” de Gary Chapman

cele-cinci-limbaje-ale-iubirii-gary-chapman1

Indiferent că dorești să îți îmbunătățești relația cu persoana iubită sau cu ceilalți în general, cartea de față este cheia.

Chiar dacă nu aveam așteptări prea mari de la ea în prima instanță, căci sunt relativ reticentă la cărțile de self-help legate de dragoste and all that, în cele din urmă am fost surprinsă de-a dreptul.

Cele 5 limbaje ale iubirii sunt de fapt cele 5 limbaje ale oricărei relații interumane. Astfel, poți folosi învățăturile deprinse în urma lecturii pentru a avea relațiile pe care ți le dorești cu cei din jur.

Ideea este că fiecare persoană are propriul ,,dialect” care îl face fericit. Spre exemplu, o persoană care apreciază cuvintele de încurajare nu va pune la fel de mult preț sau nici măcar nu va reacționa la serviciile care i se fac.

Limbajele despre care tot vorbesc aici sunt: cuvintele de încurajare, timpul acordat, primirea de daruri, serviciile și mângâierile fizice. Pentru a afla cum funcționează acestea va trebui să citești cartea și crede-mă, îți va schimba viața!

  •  ,,Secretele succesului în era digitală” de Dale Carnegie

Ce cărți de dezvoltare personală îmi doresc să fi citit în liceu

În cazul în care îți lipsește talentul de comunicator înnăscut, învățăturile din această carte îți vor fi de folos!

Nu este un secret faptul că succesul și abilitatea de a comunica eficient cu ceilalți sunt strâns legate una de cealaltă. Comunicarea este o abilitate deschizătoare de drumuri și cu cât nu o ai, cu atât îi vei simți lipsa în viața ta.

În lumea contemporană, în care rețelele de socializare înlocuiesc ușor, ușor interacțiunile directe, lecțiile autorului sunt în continuare de actualitate și extraordinar de utile. Profit la maximum de puterea instrumentelor erei digitale în care trăim! Învață cum:

-să-i faci pe oameni să te placă

-să comunici diplomatic

-să-ți transmiți mesajul cât mai clar și cât mai departe

-să devii un specialist în mediul online

  • ,,Începe cu ce nu-ți place” de Brian Tracy

Ce cărți de dezvoltare personală îmi doresc să fi citit în liceu

Ai observat că atunci când ai ceva de făcut îți vine mereu să lași lucrul cel mai neplăcut la final? Pentru moment, este mai comod așa, însă amănând s-ar putea să obții rezultate slabe și să te consumi mai mult în interior.

,,Începe cu ce nu-ți place” sau în engleză, ,,Eat that frog’’, merge pe principiul conform căruia broasca reprezintă ceea ce este neplăcut pentru tine și îl eviți. Practic, totul începe de la ideea de a executa mai întâi ceea ce nu-ți place, oricât de greu/inconfortabil ar fi – adică, a mânca broasca. Deși pare un sfat simplu și evident, ai fi surprins câți dintre noi lăsăm pe mai târziu task-urile dificile, discuțiile sau deciziile importante.

Brian Tracy îți prezintă cele 21 de reguli care te vor ajuta în realizarea scopurilor tale. Acestea se bazează pe respectarea a trei principii: cel al capacității de decizie, cel al disciplinei și cel al determinării. 

 Spor la citit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *