Inspiration, SuperBlog, Travel

Cea mai consistentă prăjitură – ,,Work & Travel USA”

Reading Time: 2 minutes

Cea mai consistentă prăjitură - ,,Work & Travel USA” - De la job la scrob by Alexandra Arva

De când mă știu, am căutat să umblu oriunde și oricât ar însemna asta. Taică-miu mi-a spus că atunci când eram de-o șchioapă și ieșea cu mine în parc la plimbare, nici nu voiam să stau în cărucior. Refuzam cu toată încăpățânarea pe care o poate avea un copil de maxim 2 ani. Tot ce voiam era să umblu chiar de când abia umblam!

La acea vreme, singura prăjitură pe care o mâncam era ,,Concediul în familie”, prin România. Avea un blat clasic și o glazură așa de familiară. Era light și perfectă pentru amintiri de familie!

Am mai crescut și am dat peste prăjitura ,,Excursia cu clasa”. Cu o mulțime de arome, era prăjitura cea mai colorată, nebunatică și dulce, căci reprezenta perioada copilăriei și a adolescenței. Această prăjitură mi-a adus amintiri dintre cele mai amuzante și prețioase deopotrivă. Parcă, parcă m-aș mai întoarce uneori să o gust din plin și să mă bucur mai mult de ea, dar știu că, din păcate, acest lucru nu mai este posibil.

Trecut-au anii pe furiș, iar ochii mei sclipesc acum la vederea altei prăjituri ademenitoare. Se numește ,,Work & Travel USA”, însă unii îi mai spun și ,,Cea mai faină experiență din studenție”. O poți cumpăra de la cofetăria CND Vacanțe Speciale, pachetul Work and Travel Vacanțe Speciale.

Această prăjitură e aparte! Mai auzisem eu de programul work and travel, dar nici chiar așa. Blaturile sunt de culori diferite, reprezentând multiculturalismul cu care mă voi confrunta odată cu această experiență. Glazura este cu aromă de fructe – dulce precum job-ul work and travel pe care mi-l doresc, icecream girl care împarte fericire copiilor, într-un parc de distracții din USA.

Desigur, să nu uităm de frumoasele decorațiuni de pe prăjitură! Locurile pe care visez cu atâta ardoare să le descopăr sunt toate acolo, la locul lor: impunătoarea Cascadă Niagara, tăietorul de respirație Marele Canion, clădirile mega-înalte din New York și luminosul Las Vegas. Se știe că există vacanțe speciale pentru studenții care mănâncă prăjitura asta magică!

Un alt detaliu ce nu trebuie omis este ciocolata picantă din interiorul blatului, care reprezintă momentele de nebunie din experiența work and travel în America. Știi tu, vorbesc fără îndoială despre timpul liber petrecut (ha!) petrecând de zor cu noii mei prieteni. Abia aștept să experimentez party-urile din USA!

Sper ca după ce mănânc prăjitura ,,Work & Travel USA” să-mi îndeplinesc principalul scop și anume, să-mi fac câți mai mulți prieteni din toată lumea, de toate naționalitățile posibile și imposibile. Cred că cel mai frumos sentiment este atunci când realizezi că de fapt avem cu toții aceleași bucurii, tristeți și încercări. Deși uneori pare că naționalitățile ne diferențiază, dacă deschidem ochii și observăm cât de asemănători suntem, realizăm că există doar o naționalitate: ,,om”.

Cam acesta este efectul ,,Work & Travel USA” dacă mă întrebi pe mine. O prăjitură mică cu puteri mari, așa-i? De asta mie îmi place să spun că este cea mai consistentă prăjitură, pentru că are în compoziția sa de toate: de la momente de fericire supremă, revelații și libertate la melancolie, tristețe și dificultate. Așa văd eu această experiență, ca un rollercoaster de emoții, trăiri și sentimente la care visez de atâta timp. Și știi ce e cel mai frumos? Toate se întâmplă într-o singură vară!

*Articol scris pentru competiția SuperBlog 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *