SuperBlog

Cea mai frumoasă casă este ,,acasă”

Reading Time: 3 minutes

Cea mai frumoasă casă este ,,acasă" - De la job la scrob by Alexandra Arva

În ultima vreme, am realizat că pentru mine acasă nu este un loc, ci mai degrabă un sentiment.


Acasă nu sunt patru pereți și un acoperiș deasupra capului, ci amintirile și râsetele care decorează încăperea simplă și fără viață. Acea încăpere poate nu înseamnă nimic pentru alții, dar pentru tine este totul.

Acasă nu sunt decorațiunile de Crăciun care împânzesc camerele și nici măcar mesele îmbelșugate, ci îmbrățișările strânse ale mamei și pupicii bunicii pe frunte ca atunci când eram copil.

O casă reprezintă doar un bun material până când adaugi ingredientul uman și devine ,,acasă”.

În căutarea casei perfecte

Ce faci însă în momentul în care ai sentimentul de acasă, dar parcă mai lipsește ceva?

Să zicem că ești foarte pasionat de activitățile outdoor: tiroliană, hiking și așa mai departe. Desigur că îți dorești să le faci cât mai des, însă timpul nu îți permite să te deplasezi mereu sau poate nici măcar nu ai aceste facilități la îndemână în orașul tău. Cum ar fi să le ai la tine acasă, la doi pași, chiar în curte? Sună ca un vis devenit realitate, nu?

Închide ochii și vizualizează casa perfectă pentru tine: o tiroliană deasupra grădinii, o casă în copac pentru cei mici sau poate un perete pentru hiking. Să ieși în propria curte devine o plăcere în momentul în care te așteaptă deja toate activitățile preferate acolo. Putem spune că o casă cu adevărat valoroasă trebuie să i se potrivească proprietarului ca o mănușă și să reflecte pasiunile și visurile sale!

Spre exemplu, pentru o persoană care pune pe primul loc familia, un foișor de lemn, îmbrăcat în iederă și un spațiu special pentru grătar reprezintă un loc desprins din după-amiezile liniștite alături de cei dragi. Totodată, domnului care preferă golful i se potrivește un teren de mini-golf în spatele casei, unde să își petreacă sâmbetele cu prietenii care împărtășesc aceeași pasiune cu a sa.

Curtea visurilor mele 

Curtea visurilor mele este inspirată pe alocuri de grădina dragilor mei bunici, prin care alergam când eram de-o șchioapă.

Văd o mare de flori, câte una pentru fiecare anotimp: ghioceii, lalelele, bujorii pentru primăvară, trandafirii, regina nopții pentru vară, iar crizantemele pentru toamnă. Iubesc florile și vreau ca asta să se vadă și în curtea mea! În plus, cât de tare ar fi să merg în propria grădină și să fac un buchet înmiresmat și rupt din florile îngrijite chiar de mine? Sau aș putea, pur și simplu, să mă refugiez în colțul meu de pace în natură, ori de câte ori am o zi mai proastă.

În continuare, în apropiere sunt doi brazi umbroși pe care îi decorez iarna cu instalații care mai de care mai vesele, căci ador Crăciunul și de obicei număr zilele până la venirea lui. De asemenea, îmi place mult mirosul de brad și aș vrea să îl simt mereu.

Apoi, mă scufund în hamacul care mă așteaptă lângă piscina perfectă pentru zilele dogoritoare de vară. Nimic nu sună mai bine decât o leneveală în hamac citind o carte bună, iar după, puțină bălăceală în piscină alături de un cocktail fresh și rece.

Soluția salvatoare

Recunosc, nu mă pricep prea mult la proiectare, sunt slabe șansele ca toate cele de mai sus să se potrivească împreună într-o singură curte, însă știu că o casă trebuie să mă facă fericită, să spună o poveste și să mă reprezinte 100%! Așa că apelez la profesioniști care să îmi vină în ajutor sau mai exact, să îmi materializeze visul cel mare.

Despre cine vorbesc? Biroul de proiectare și servicii de evaluare, autorizare și auditare, AIA Proiect!

Ce câștigi din colaborarea cu AIA Proiect:

  • o colecție de proiecte case optimizate din care poți alege
  • personalizarea casei în funcție de amplasament și așteptările tale
  • urmarea pașilor necesari pentru a oferi valoare unei case la momentul preluării
  • sprijin pe toată perioada pre- și post-execuție
  • verificarea implementării tuturor cerințelor de către constructor
  • punerea la dispoziție a unui evaluator ANEVAR, care poate calcula valoarea edificiului la momentul finalizării sau în oricare alt moment

O zi petrecută în curtea din spatele casei reprezintă o experiență în sine, deoarece te poți bucura de o sumedenie de activități care te definesc. Nu te poți simți decât împlinit în acest cadru natural proiectat după pofta inimii tale! Totuși, pe seară este timpul să te retragi în casă și să te destinzi în atmosfera intimă creată de AIA Proiect. Un proiect de casă realizat de către AIA Proiect este o investiție pe care nu o vei regreta.

Există o zicală în care cred ce spune că toate drumurile duc acasă. Ai grijă ca ,,acasă” să fie un loc plin de amintiri frumoase, confort și siguranță pentru oamenii dragi din viața ta. Transformă ,,acasă” în oglindirea personalității tale și vei fi mai fericit ca oricând pentru că va deveni un loc unic, așa ca tine!

Sursă foto:Cea mai frumoasă casă este ,,acasă" - De la job la scrob by Alexandra Arva

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *