Travel

Cel mai frumos loc din România pentru mine

Reading Time: 2 minutes

Era o dimineață de august, 2014 și eram iar în întârziere. Trebuia să prindem trenul pentru a merge pe cea mai veche cale ferată din România, de o frumusețe aparte – ruta Oravița – Anina. Din păcate sau poate din fericire, am ajuns chiar în momentul în care trenul se îndepărta de gară.
Ce puteam face? Să ne reorientăm către altă atracție turistică din apropiere! Așa am mers în cel mai frumos loc din România pe care l-au văzut ochii mei până acum, Cazanele Dunării sau Parcul Național Porțile de Fier.
Personal, acest loc mi-a reamintit că în România există peisaje care îți taie respirația și că mai am foarte multe de descoperit din propria țară.
Pentru mine a fost îndeajuns să fiu înconjurată de verde românesc, aer proaspăt și sunetul apei pentru a mă îndrăgosti irevocabil de Cazanele Dunării. Tu poate ai nevoie de mai mult! De aceea, îți recomand 3 lucruri pe care să le faci pentru ca excursia ta în acest loc să fie una memorabilă.

 
Pasul 1, înainte de toate, este să îți închizi telefonul. Întâmplător (sau pentru că mereu pățesc ceva cu telefoanele în vacanțe), mi se stricase telefonul chiar cu o zi înainte de a merge la Cazane. Cred că m-am conectat mult mai bine cu natura și momentul prezent datorită acestui fapt. So, turn off the energy of your phone & turn on your own energy!

 
1. Admiră Statuia lui Decebal
Știai că Statuia lui Decebal este cea mai înaltă sculptură în stâncă din Europa, aflată la 55 m înălțime? Aceasta se află între localitățile Eșelnița și Dubova, în apropiere de orașul Orșova. A fost construită în condiții grele de sculptori-alpiniști în perioada 1994-2004.

 
2. Aventurează-te cu barca pe Dunăre
Deși nu am reușit să bifez această activitate pe lista mea în excursia la Cazane, cu siguranță mă voi întoarce într-o zi acolo și o voi face.
Mi se pare minunat să te afli în mijlocul unei astfel de bijuterii a naturii, pe apă, iar din câte am înțeles prețurile pentru a închiria o barcă cu motor în grup sunt accesibile.

 
3. Savurează o cafea în Orșova
La final de zi, după ce te-ai bucurat de drumeția ta pe apă și pe uscat în cel mai frumos loc din România, poți savura o cafea la o terasă de pe malul Dunării, în Orșova. Noi când am mers am și mâncat pentru că eram lihniți și fusese o zi lungăă.

Aceastea fiind spuse, cel mai important, cred eu, este să te bucuri, pur și simplu, de moment și de frumusețea nălucitoare a naturii de acasă, în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *