Inspiration

CUM MI-AM LUAT ȚEAPĂ

Reading Time: 2 minutes

Azi am decis să mă desprind puțin de iluzia vieții perfecte și roz de pe rețelele de socializare, cu #goals pentru relații, călătorii și outfit-uri. Mi-am luat țeapă și aleg să vorbesc public despre asta. No hard feelings. No hate. Nothing on fleek, cum s-ar spune.

Trebuia să plec cu programul Global Volunteer de la AIESEC, pe un proiect de educație în Cracovia, Polonia, timp de 6 săptămâni. Recomand acest program oricărui student care dorește să facă ceva pentru lume, fie că e vorba de educație, mediul înconjurător și așa mai departe. Oamenii de la AIESEC Iași sunt niște oameni frumoși și mă bucur că am avut ocazia să cunosc o parte din ei. Am auzit povești extraordinare de la voluntari care au fost plecați cu AIESEC Global Volunteer.

Povestea mea nu este așa, din păcate. Trebuia să plec și am aflat cu aproximativ o săptămână înainte că proiectul nu se mai ține: așa-zise reforme educaționale locale, lipsa locurilor de practică pentru voluntari, oameni neserioși în două cuvinte. Am aflat la insistențele mele disperate, pentru că cei de acolo nu s-au obosit să mă anunțe ceva concret și în timp util. Nu organizezi un proiect dacă știi că este posibil să chemi oamenii degeaba. Apropo, cum poți recruta și ține interviuri când nu ai locuri de voluntariat?! În cele din urmă, după ce răul a fost făcut, consider că este datoria ta să dai măcar un anunț oficial în care să îți ceri scuze oamenilor în cauză (Aviz, AIESEC Cracovia/Polonia).

Ironia sorții face că pe 11 iulie, cu 2 zile înainte de data plecării, am fost contactată de coordonatorul de acolo și anunțată, într-o engleză stâlcită, că aparent, așa din senin, există niște locuri de voluntariat, dar doar pentru o parte din voluntari si nu de la început. Mulțumesc din suflet, după ce mi-am anulat biletele pentru că așa am fost informată, chiar voi veni cu cel mai mare drag. Îmi sun acum avionul privat și ajung în 5 minute 🙂

Poate cunoști senzația când aveai lucrurile plănuite și totul se prăbușește deodată în jurul tău. Cam așa mă simțeam. Mi-am recuperat banii, cum recuperez însă timpul, speranțele, așteptările investite în această experiență? Mi-au luat câteva zile să asimilez că nu voi trăi experiența aceasta. Să realizez că, pur și simplu, nu a fost să fie, nu a fost pentru mine. Nervi. Tristețe. Amăgire. Acceptare. Auzisem cum e de la niște prieteni care au pățit-o cu Work&Travel. Acum, am aflat pe pielea mea.

Scriu asta aici pentru că îmi doresc să fim mai umani și să nu mai povestim doar lucrurile cu care ne mândrim pe rețelele de socializare. Experiențele negative, nu doar cele pozitive, au format persoana care suntem azi. DA, mi-am luat țeapă. Am auzit că așa se mai întâmplă în viață.

Tu când ți-ai luat ultima oară țeapă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *