SuperBlog

Curățenie generală de Crăciun. 5 ponturi pentru a face curățenie mai ușor

Reading Time: 2 minutes

Curățenie generală de Crăciun. 5 ponturi pentru a face curățenie mai ușor - De la job la scrob by Alexandra Arva

Crăciunul este chiar după colț, iar odată cu el se apropie și căutările după cadouri ingenioase pentru cei dragi, discuțiile împreună cu familia legate de meniul de Sărbători de anul acesta și, să nu uităm, curățenia generală dinainte.

Da, chiar dacă vorbim despre poate cea mai ocupată perioadă a anului, trebuie să găsești un dram de timp pentru a pregăti casa așa cum se cuvine! Știi ce se spune, o casă curată este o casă primitoare pentru musafirii de la masa festivă de Crăciun. Fie că vorbim despre spălarea podelelor, geamurilor, veselei sau ștergerea prafului, cel mai important este să te organizezi din timp, calculat și asiduu. În câteva cuvinte, să ai un plan de bătaie bine gândit, după cum îmi place adesea să spun.

Pentru a te ajuta să faci curățenie mai ușor, m-am folosit de experiența mea cu anuala curățenie de Crăciun. Astfel că am încropit o listă de 5 ponturi pentru a face curățenie mai ușor, adăugând pe ici, pe colo strategii pe care le adopt frecvent și diverse produse care m-au salvat din situații ,,prăfuite” de criză. Doar continuă să citești!

1. Pahare strălucitoare

Atât întreaga familie, cât și oaspeții merită pahare impecabile, fără pete. Ești de acord, așa-i? Nu cred că poate fi ceva mai neplăcut decât să observi că paharul din care bei vin este chiar și doar puțin murdar.

Pont: Cu siguranță, ai prin debara o plasă de cartofi. Poți folosi cojile de cartofi pentru a obține ușor și eficient rezultatul mult visat.

2. Tacâmuri fără cusur

La fel ca în cazul paharelor, tacâmurile reprezintă un element important de la masa festivă de Sărbători.

Pe lângă clasicul spălat al tacâmurilor, strategia mea pe care ți-o recomand din tot sufletul este să te folosești de ceva ce deja ai în bucătărie. Coji de banane! Freacă interiorul cojilor de tacâmuri, iar apoi clătește și admiră strălucirea lor.

Bonus: Dacă te grăbești, te sfătuiesc să încerci Triumf, un super produs delicat cu mâinile. Acest expert în curățenie te va ajuta să termini treaba în doi timpi și trei mișcări!

3. Podele impecabile

E iarnă, inevitabil podelele se murdăresc rapid și nu pot fi tot timpul lucioase așa cum ți-ai dori.

Personal, am încercat multe tactici, însă nimic nu a avut același efect spectaculos precum ceaiul. Chiar așa! Îmbibă o cârpă în ceai și curăță podeaua. Apoi, poți pune două capace de șampon într-o găleată cu apă pentru a oferi strălucire podelii.

4. Geamuri ireal de curate

Pentru a vedea minunatele peisaje albe de iarnă, ai nevoie de geamuri curate!

Curățenie generală de Crăciun. 5 ponturi pentru a face curățenie mai ușor - De la job la scrob by Alexandra Arva

În lupta cu murdăria, am descoperit pulverizatorul pentru geamuri de la Nufăr, care curăță repede și este eficient. Ai la dispoziție 2 arome din care poți alege: ocean și floral, în funcție de ceea ce preferi.

5. Prosoape înmiresmate

Atunci când ai invitați este important să ai prosoape fără pic de miros. Ba chiar ar trebui să fie înmiresmate!

De ani buni folosesc următoarea metodă: întâi spăl prosopul folosind apă și bicarbonat de sodiu, apoi îl spăl normal, iar, în cele din urmă, îl spăl cu oțet alb.

Iată cele 5 ponturi pentru a face curățenie mai ușor de Crăciun, inspirate din propria experiență. Tu ce metode preferi să folosești de obicei?

*Articol scris pentru competiția SuperBlog 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *