Travel

De ce călătorim?

Reading Time: 2 minutes

A devenit o modă ca atunci când cineva te întreabă care sunt pasiunile tale, în răspuns să fie pitit undeva pe acolo și călătoritul. Totuși, de ce?
Nu puteam să încep acest gen de blog fără o postare care să trateze miezul situației.
Desigur, există un motoraș care ne mână atunci când ne dorim să vedem lumea în lung și în lat. Pe de altă parte, pe unii oameni motorașul îi conduce către alte visuri și aspirații. Suntem diferiți, din fericire, căci ce plictisitor ar fi fost să fim cu toții la fel!

Cei doi ,,C”: Călătorim și Cumpărăm

Uită-te în jurul tău și observă care îți sunt prioritățile. Spre exemplu, pentru ce strângi bani: o excursie mult visată la Viena, să zicem, sau ultimul model Iphone? Oricare ar fi răspunsul, este perfect atât timp cât te face fericit.
Cred cu tărie că cei ce călătoresc vor să investească în experiențe, în momente care îi marchează și le schimbă perspectivele asupra vieții.
Este puțin probabil ca peste 30 de ani să îți amintești la o bere cu prietenii, zâmbind: ,,Băi, ce tare era telefonul acela! Mi-a schimbat percepția asupra telefoanelor. Aplicațiile alea chiar mi-au dat o lecție de viață…”. Ai prins ideea!
,,Oamenii sunt ca verbele. Unii se conjungă cu ,,a avea”, alții cu ,,a fi”.” – un citat pe care l-am descoperit acum câteva luni într-un articol ce m-a inspirat enorm, scris de regretatul Ioan Dan Niculescu. Îți recomand să îl citești aici.

16106011_10155053461138945_1276956718615596225_n-1

Fugim de noi vs. Ne descoperim

Te-ai întrebat vreodată dacă ai mai fi aceeași persoană de ar fi să trăiești în alt colț al lumii? Poate că naționalitatea și tot ceea ce crezi despre tine sunt doar niște etichete. Poate, până la urmă, suntem indefinibili și cu cât umblăm mai mult, cu atât descoperim frânturi din sinele nostru autentic.
Sunt și oameni care consideră că cei ce călătoresc excesiv (dacă există așa ceva) de fapt fug de propria persoană și de realitatea apăsătoare a cotidianului.

Pe tine ce te motivează să călătorești? Mai bine zis, ce combustibil umple motorașul tău?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *