SuperBlog

Dincolo de omenie

Reading Time: 2 minutes

Dincolo de omenie - De la job la scrob by Alexandra Arva

Există momente când știi că nimic nu va mai fi la fel de acum încolo. Exact asta simțeam atunci! 

Pierdută în timp și spațiu, îi vedeam cum emană răutate în jur, distrugând vieți și locuri doar pentru propriile interese. Mă gândeam că o fi o civilizație străină care ne-a invadat planeta. Frica și-a făcut loc în mintea și sufletul meu, căci cruzimea la care eram martoră nu părea umană. Mă simțeam ca într-un film science-fiction, însă intuiam că aici nu va exista vreun final fericit, ci doar durere.

Vorba umbla repede… se apropiau ușor, ușor de orașul nostru. În astfel de situații, cauți în tine puteri nebănuite. Devii altcineva atunci când instinctul de supraviețuire se activează. Uiți de omenia din tine, de trecut sau de viitor. Există doar aici și acum. Iar acum era timpul să luptăm pentru salvarea propriei vieți și a rasei umane. Mi-am amintit că doar calmul mă poate ajuta. Calități precum curajul și perspicacitatea îmi erau acum aliați puternici.

Erau aici și nu aveau corpul verde, ochii uriași sau statură mică. Nu, erau exact ca noi, doar că mult mai încruntați și cu o privire diabolică în ochi. Oamenii erau invadați chiar de oameni. Oameni care își pierduseră orice urmă de bunătate și umanitate din ei. Voiau ca planeta cu toate resursele sale să fie doar a lor, materialismul curgându-le prin vene.

Am lăsat curajul și perspicacitatea deoparte și am decis să folosesc vulnerabilitatea chiar dacă asta însemna că era posibil să îmi pierd viața în acest fel. I-am îmbrățișat pe ,,ne-oameni”, i-am îmbrățișat până când i-am vindecat cu dragostea mea. Plângeau cu lacrimi fierbinți, pentru că până atunci nu știau ce e iubirea, motiv pentru care o căutau în bani, vicii, lucruri materiale.

,,Ooo-ooo, dragostea se face în minim doi. E secret, rămâne între noi!” îmi suna alarma cu zor. Totul fusese doar un vis urât, dar cu o învățătură puternică. Mereu visez lucruri interesante după ce merg la cinema. Aseară vizionasem filmul „Dincolo de orizont” / „Beyond Skyline” chiar la lansarea sa, pe 3 noiembrie 2017, în care joacă actorul meu favorit, Frank Grillo.

Totul are sens acum, nu?

*Articol scris pentru competiția SuperBlog 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *