Inspiration, Travel

Ground 0 with Citizen of the World: Cum mi-am găsit pasiunea prin călătorii

Reading Time: 2 minutes

Ground 0 with Citizen of the World: Cum mi-am găsit pasiunea prin călătorii - De la job la scrob by Alexandra Arva

Ground 0 este o mini-serie de guest post-uri cu oameni pasionați de călătorii, care povestesc cum a început totul, parcursul și povestea lor.

Azi ne va vorbi, sau mai degrabă scrie, Andreea alias Citizen of the World! Enjoy her thoughts.

,,Nu am auzit pe nimeni, niciodată să spună că nu îi place să călătorească. Călătorie și aventură poate fi și într-o excursie de o zi la Bușteni, o zi prin orașul natal descoperind noi locuri sau o călătorie de câteva luni la studii în străinătate. Are mai multe forme și fiecare dintre ele este potrivită pentru un anumit tip de persoane, dar niciodată nu poți spune că nu ai explorat ce este în jurul tău.

Același lucru îl pot spune și eu. Am călătorit, am văzut lumea de lângă mine, dar și de departe și încă continui să o fac. De ce? De ce este atât de fascinant să dormi în hoteluri (the best case scenario), ori în aeroport? De ce mai toți banii mei de buzunar se duc pe excursii și mâncare specifică unei regiuni? Am un singur cuvânt pentru toate astea: pasiunea.

Mi-am dat seama că sunt pasionată de călătorii atunci când:

  1. nu trecea o zi fără să mă gândesc care va fi următoarea destinație,
  2. stau și cercetez site-urile cu cele mai bune oferte pentru bilete de avion,
  3. cele mai multe e-mailuri le primesc de la agenții de călătorii sau bloguri DIY (Do It Yourself),
  4. cu un venit mic sau mediu, mă limitez de la a face cumpărături câteva luni bune pentru a pune deoparte,
  5. am un vis și acela de a vedea lumea întreagă.

Ei bine, asta nu e tot.

Nu am așteptat să vină oportunitatea de a călători la mine, am căutat-o. Astfel, am început un blog de călătorii. Dar nu oricum, ci testând întâi.

După un city break în Italia, pe Facebook am văzut un anunț de la un site pe nume “Travelicious” care cerea un articol pe tema unei experiențe dintr-un oraș pe care l-ai vizitat. Mi-am luat inima în dinți și am început să scriu. Mai cu greșeli gramaticale, pentru că trebuia scris în engleză, mai cu teama de a nu mă face de râs, am scris. Și mi-a plăcut la nebunie!

Așa că, peste câteva luni, am început blogul meu personal, cu experiențele plăcute sau mai puțin plăcute în aventurile departe de casă. Nu este deloc greu, nu este nici ușor, dar este un start pentru a-mi împlini dorința.

Cu siguranță, ca să călătorești nu îți trebuie un blog, ci dorință, determinare să cunoști ceea ce este lângă tine sau mai departe.

Plimbă-te! Călătoria te face mai bun și îți deschide mintea și sufletul către tot ce e nou.”

Puteți citi sau vedea aventurile din călătoriile Andreei (sau Citizen of the World) pe blog-ul personal, Facebook și Instagram. Take a look! Ne auzim săptămâna viitoare cu următorul guest post din seria Ground 0 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *