Inspiration, Travel

Ground 0 with Olteancă în Deplasare

Reading Time: 4 minutes

Ground 0 with Olteancă în deplasare - De la job la scrob by Alexandra Arva

Azi la Ground 0 o avem invitată pe Olteanca în Deplasare, cunoscută și sub numele de Alexandra Călinoiu. De unde numele? Citește-i rândurile și află!

,,Din fiecare călătorie te întorci schimbat. Când te întorci acasă nu mai poți fi același ca atunci când ai plecat. Vii mai bogat în experiențe, în trăiri, în amintiri, vii cu inima mai plină de fericire. Rezonezi cu oameni, cu locuri, porți pe tălpi geografia locului natal și în suflet dragostea pentru frumos.

Pe mine călătoriile mă definesc. Plec ca să mă regăsesc, să evadez din cotidian, să încerc lucruri noi, să mă bucur de peisaje și de locuri noi. E în mine o sete de cunoaștere și de descoperire pe care nu pot să o descriu în cuvinte.

Ground 0 with Olteancă în deplasare - De la job la scrob by Alexandra Arva

Mi-am dat seama că sunt o Olteancă în Deplasare acum doi ani când am plecat de acasă pentru o lună, în București, Bușteni și Cluj, cu diverse proiecte studențești. Cât timp eram în București, la un training de Competențe Antreprenoriale, Promovare & Branding, am realizat  că am competențele necesare pentru a-mi dezvolta pasiunea pentru scris și pentru a face ceva constructiv. Intenționam ca atunci când mă întorc acasă să încep să scriu despre proiectele din deplasare ca să le prezint celorlalți cât de grozave sunt și să nu mai plec singură data viitoare.

În acea perioadă, la toate pozele am pus hashtag-ul #OlteancăînDeplasare fără să mă gândesc că va contribui destul de mult la branding-ul meu personal. Când am ajung la Bușteni la un workshop de Managementul Organizării Evenimentelor pentru un festival cultural, alături de studenți din toată țara, deja știau despre mine. Când un prieten din Cluj m-a apelat ,,Ce faci, olteanco? Tot în deplasare, tot în deplasare?”, mi-am dat seama că așa trebuie să se numească și blogul meu.

M-am întors mai devreme acasă pentru că am cheltuit banii de Cluj la shopping și atunci am realizat că trebuie să învăț să îmi gestionez mai bine bugetul.

Nu aș fi putut să împărtășesc cu voi aceste experiențe, dacă nu ar fi fost pasiunea care să mă țină conectată în ,,cariera” mea de blogger și vlogger.

Dacă inițial am fost axată pe proiecte locale sau din deplasare, treptat mi-am dat seama că nu pot sta fără călătorii, fără momentele mele de liniște și descoperire, fără timpul liber în care iau orașul la pas și mă amestec prin mulțime să simt vibe-ul pe care mi-l transmite locul respectiv.

Ground 0 with Olteancă în deplasare - De la job la scrob by Alexandra Arva

Pasiunea se vede în momentele în care:

 • mă motivez să învăț cu câte o vacanță după examen
 • deschid laptopul și am cel puțin 5 oferte de city-break-uri
 • îmi petrec câteva ore pe săptămână căutând bilete de avion la prețuri cât mai bune
 • vânez ofertele și profit de cele mai bune
 • când mă plictisesc la cursuri îmi cumpăr câte un bilet de avion
 • am o agendă cu toate locurile pe care vreau să le vizitez și am constatat că îmi mai trebuie încă o viață pentru ajunge peste tot
 • îmi gestionez eficient bugetul pentru a reuși să merg în cât mai multe călătorii
 • nu trece o lună fără să plec undeva
 • mă întorc cu o colecție de poze, îmi descriu experiența pe blog și postez pe canalul meu de Youtube clipuri cu momentele cheie ale deplasărilor
 • mă contactează prietenii ca să călătorim împreună și acest lucru îmi umple inima de fericire
 • când mă întâlnesc cu cineva mă întreabă pe unde o să mai călătoresc
 • mi se spune destul de des să mai stau și eu pe acasă
 • discut despre călătorii chiar și cu profesorii de la facultate și îmi mai recomandă locuri grozave

Pe blog scriu despre experiențele pe care mi le oferă călătoriile și ofer recomandări pe care și eu le caut înainte de a pleca undeva pe alte bloguri, pe Wikipedia sau pe Youtube.

Ca să călătorești nu ai nevoie de prea multe lucruri. Totul începe cu dorința de ajunge într-un anumit loc. Restul vin de la sine. Din fiecare călătorie m-am întors mereu cu mai mult. Poate am investit bani și timp cu research, dar am învățat lecții de geografie mai multe decât în școală, lecții de viață mai multe decât aș fi stat acasă, am cunoscut oameni care și-au lăsat amprenta în viața mea poate mai mult decât m-aș fi așteptat, mi-am definit caracterul și mi-am îmbogățit sufletul. M-am împrietenit cu oamenii din tren cu care am împărțit același aer o bucată de drum, am dormit în aeroport, am filmat cu proprietarul unui bar din Tenerife care este DJ și vlogger, era să mor de câteva ori și am salvat-o pe cea mai bună prietenă a mea. Mi-am cunoscut mai bine prietenii după ce am călătorit cu ei și ne-am apropiat mai mult sau nu ne-am mai vorbit deloc. Am învățat că viața e atât de scurtă încât nu merită să fac niciun compromis și mai ales să rămân într-o situație care mă consumă alături de oameni toxici. De câteva ori, simplul fapt că am ajuns cu bine acasă a fost cea mai mare realizare. Și totuși cele mai grave lucruri mi s-au întâmplat acasă, la mine pe stradă.

Îmi amintesc că în februarie strângeam bani să îmi iau un DSLR. Aveam cumpărat un bilet de avion către Valencia încă de prin noiembrie și la sfârșitul lunii era plecarea. Mi-am dorit extrem de mult să încep vlogul acolo, am împrumutat restul de 10 milioane de la o prietenă și am fugit să îmi îndeplinesc visul.

Sfatul meu este să îndrăzniți să visați măreț și să căutați resursele necesare pentru a bifa cât mai multe dorințe îndeplinite. Începeți o listă cu locurile pe care vreți să le vizitați și dați-vă toată silința ca să ajungeți acolo. Viața e atât de frumoasă pe cât vi-o faceți singuri. Nu o dați în bară cu asta!

Ground 0 with Olteancă în deplasare - De la job la scrob by Alexandra Arva

Fără libertatea de a călători sufletul meu ar fi mort.

Aș vrea să închei cu vorbele pe care i le-a adresat Regina Isabel lui Cristofer Columb ,,Plutește drept înainte, și dacă pământul pe care îl cauți nu există încă, fii sigur că Dumnezeu îl va crea pentru a-ți răsplăti îndrăzneala”.”

Pe Olteanca în Deplasare o găsiți acasă, la ea pe blog, pe Facebook, pe Instagram și pe Youtube!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *