Travel

Londra: Clasicele atracții – YAY or NAY?

Reading Time: 3 minutes

După ce ți-am vorbit despre ce poți vizita GRATUIT şi despre lucrurile absolut indispensabile în excursia la Londra, a venit şi rândul clasicelor atracții turistice. Yup, este ultimul episod din seria londoneză!

Aşa că, nu te opri din lectura articolului, pentru că la final vin şi cu o mult aşteptată concluzie.

Până atunci însă… când spui Londra te gândeşti automat la Big Ben, London Eye şi posibil Madame Tussauds. Pe mine una la asta mă ducea cu gândul!

Faptul acesta înseamnă implicit că te vor impresiona atracțiile turistice respective? De la o vreme, am aflat pe pielea mea că lucrurile nu merg chiar aşa. Aşteptările strică de multe ori treaba, motiv pentru care am făcut o listă pentru tine atât cu detaliile legate de preț, program, cât şi cu impresia pe care mi-au lăsat-o (YAY/NAY) atracțiile menționate.

Londra: Clasicele atracții - YAY or NAY? - De la job la scrob

  • Westminster Abbey este o catedrală ridicată în timpul lui Henric al III-lea (1245), în care sunt încoronați regii Marii Britanii şi unde au loc nunțile regale.

Preț intrare: 20 £

Din partea mea, Westminster Abbey primeşte YAY, pentru că deşi nu am avut permisiunea de a face fotografii decât într-o singură sală, am fost impresionată de măreția acestei clădiri trecute prin istorie.

Londra: Clasicele atracții - YAY or NAY? - De la job la scrob

  • London Eye este o roată gigant de observație, inaugurată odată cu celebrarea noului mileniu. Este cea mai populară atracție turistică plătită din Marea Britanie, cu peste 3.75 milioane de vizitatori anual.

Program zilnic: 10 – 20:30

Într-adevăr, panorama asupra Londrei este unică din London Eye, totuşi voi spune NAY. Mi s-a părut oarecum over-rated şi prea aglomerat pentru o tură de doar 20 de minute. În acelaşi timp, am găsit acea capsulă instabilă, dar poate că îşi spune cuvântul şi frica mea de înălțime.

Londra: Clasicele atracții - YAY or NAY? - De la job la scrob

  • Madame Tussauds este cel mai faimos şi vechi muzeu cu figuri de ceară din lume. După cum probabil ştii, aici te poți poza cu vedetele tale preferate.

Program: 9 – 16

Program weekend: 8:30 – 18

M-a surprins plăcut muzeul Madame Tussauds, pentru că mă așteptam la 1-2 săli cu figuri de ceară și cam atât. Iată că nu a fost așa! Din contră, pot spune că e mai degrabă o trăire, iar pentru mine a fost comparabil cu magia de la Disneyland Paris – YAY!

Londra: Clasicele atracții - YAY or NAY? - De la job la scrob

  • Sea Life London Aquarium, localizat în istorica clădire County Hall situată pe malul Tamisei, este unul dintre cele mai mari acvarii din Europa. Mii de vietăți marine din toate colțurile lumii pot fi admirate aici de către vizitatori.

Program: 9:30 – 18:00

Se pretează un NAY, din perspectiva mea, desigur. Credeam că voi vedea un acvariu mai mare, motiv pentru care nu m-a impresionat Sea Life London Aquarium.

Pont: Pentru muzeul Madame Tussauds, London Eye și Sea Life London Aquarium am avut un bilet cu mai multe atracții, la prețul de 53 £. Mai multe detalii poți găsi pe site-ul: https://www.madametussauds.com/london/en/tickets/combi-tickets/.

Londra: Clasicele atracții - YAY or NAY? - De la job la scrob

  • Royal Albert Hall este un loc important în domeniul artelor spectacolului din Covent Garden, centrul Londrei.

Program: 10 – 17:30

Preț intrare: 13.75 £

Tot ce pot spune este YAY! Mi-a plăcut enorm această atracție, posibil cel mai mult din toată Londra. Datorită ghidului nostru și a pasiunii sale pentru clădire, experiența noastră a fost una extraodinară.

  • Tower Bridge este un pod peste Tamisa, construit între anii 1888 – 1894, care leagă partea de sud cu nordul orașului.

Program: 10 – 17:30

Preț intrare: 7.65 £ 

YAY! Este foarte tare că pe pasarelă, în podea, există o zonă de sticlă prin care se vede podul și Tamisa dedesubt.

  • Saint Paul Cathedral are forma unei cruci, cu un dom central, sub care se află zona principală de slujire, altarul principal.

Program: 8:30 – 16:30

Preț intrare: 18 £

Deși sunt foarte multe scări de urcat până în dom, priveliștea de acolo îți taie respirația – YAY!

Căutând cuvinte pentru a încheia, mi-am dat seama că e vorba mai degrabă despre sentimente, trăiri, emoții pe care Londra le-a lăsat în urma sa. Am fost timp de 7 zile în altă lume.  Nu mă voi întoarce în Londra. Simt că am vizitat exact cât și cum trebuia. Am văzut, mi-a surâs și o recomand. Un alt capitol de călătorie s-a încheiat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *