Travel

Lucruri absolut indispensabile în excursia la Londra

Reading Time: 2 minutes

Cât timp cutreieram Londra în lung și-n lat, am realizat că există niște lucruri absolut indispensabile pe care trebuie să le ai la tine în excursie acolo. Nu de alta, dar nimeni nu vrea să-și strice singur vacanța pentru că nu s-a echipat corespunzător!

Acestea sunt în ordine aleatorie:

  • Un adaptor pentru priză

44.jpg

Asigură-te că ai un adaptor pentru priză la cazare, iar dacă nu, achiziționează-l dinainte. Eu nu am făcut-o, așa că m-am bazat exclusiv pe bateria externă care nu ținea chiar o săptămână, cât excursia noastră. Nici nu am găsit de vânzare pe acolo. Astfel că a trebuit să fiu foarte, foarte chibzuită în folosirea telefonului. Știi vorba aia din străbuni, ,,pățăști”? Ei bine, tu chiar nu vrei să ,,pățăști” asta, crede-mă! :))

  • Un card Oyster

1.jpg
Oyster-ul este un card pe care trebuie să-l cumperi pentru a folosi transportul în comun din Londra. Având în vedere cât de mare este orașul, veste proastă: va trebui să mergi cu metroul sau autobuzul cam peste tot pe unde vei avea de vizitat. Asta dacă nu îți permiți să închiriezi o mașină sau să dai bani pe taxi, evident.

Oyster-ul se poate cumpăra atât online, cât și la fața locului. Pe el pui banii pentru călătoriile pe care vrei să le faci (“top up“). Atenție! Fără el nu poți intra sau ieși din stațiile de metrou.

Mai multe informații legate de Oyster găsești pe site-ul următor:

https://oyster.tfl.gov.uk/oyster.

  • O umbrelă, o pelerină de ploaie, papuci corespunzători

3
Umbrela – accesoriul pe care îl vei aprecia mult mai mult după excursia în Londra
Optimistă de fel, mi-am luat niște papuci cam nepotriviți vremii din Londra. Norocul meu a fost că a plouat doar 2 zile din 7. Mare grijă cu hainele pe care le iei la tine, mai important decât orice este ca tu să fii în stare să vizitezi acele locuri, nu să pozezi sau mai știu eu ce. Așa că, nu uita de umbrelă, pelerină, haine de toate felurile! 

În cele din urmă, înarmează-te cu răbdare, deoarece îți spun cu sinceritate că vremea din Londra poate fi enervantă și schimbătoare. Într-un minut ți-e cald, apoi în următorul începe o ploicică.

Acum că știi toate elementele care nu trebuie să-ți lipsească, bucură-te din plin de frumusețile Londrei!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *