SuperBlog

Mi-am ștampilat fericirea în viață

Reading Time: 3 minutes

Cum mi-am ștampilat fericirea în viață - De la job la scrob by Alexandra Arva

Se uita la mine cu ochii lui desprinși din valurile oceanului și umezi precum zmeura abia atinsă de roua dimineții. Ne întâlneam din nou, căci este, de ce să nu recunosc, pasiunea mea eternă. M-a întrebat cu un surâs pe chip ce am pe brațe și dacă am încurcat actele cu propriile mâini. Am chicotit scurt, nu este prima persoană care îmi spune asta, și am întors gluma.

Domnul de treabă de la aeroport s-a obișnuit să mă vadă, căci de o vreme numai pe acolo îmi fac veacul. Doar știți că iubesc să călătoresc?!

Pe mâini se aflau câteva mici semne de ștampilă, care aveau însă o semnificație atât de mare pentru mine.

Sincer, nu pricep de ce oamenii văd în ștampile exclusiv niște simple instrumente folosite în cazuri formale, serioase și prea puțin creative. Poate se întâmplă din cauză că noi, adulții, uităm să ne lăsăm imaginația să zboare pe câmpii, așa cum o fac copiii. Totuși, de ce să folosești ștampilele doar pentru acte? Ai fi suprins ce atribuții poți găsi unui obiect dacă încerci măcar puțin să îl privești din altă perspectivă!

De la ștampilă la copilă

De fapt, este foarte comic faptul că pentru mine, acest instrument super formal reprezintă ceva atât de inocent.

Cu toții avem zile proaste în care oricât de mult încercăm să gândim pozitiv și să vedem partea plină a paharului, efectiv nu reușim.

În timp ce savuram pe terasă un ceai fierbinte de toamnă cu aromă de melancolie, mi-am dat seama că aveam nevoie de un reminder care să îmi reamintească de fiecare dată că și după cea mai mare furtună, în viață vine mereu soarele.

Totuși, un sticky note sau un magnet cu mesaje pozitive pe frigider nu erau îndeajuns. Cel puțin nu pentru mine. De ce? Pentru că voiam un reminder în imediată apropiere, nu pe frigider în bucătărie acasă, nu într-o agendă aruncată prin biroul de la muncă, nu pe wallpaper-ul de pe laptop sau smartphone. Nici nu voiam ceva permanent momentan, astfel că un tatuaj nu reprezenta o soluție, dacă asta ți-a trecut prin minte.

Așa că, oare la ce s-a gândit mintea mea șugubeață? Hai să îmi personalizez niște ștampile motivaționale la Colop și să îmi ștampilez fericirea pe brațe, în viață, în suflet.

Cele 5 verbe aducătoare de fericire pe care le-am ales sunt următoarele:

  • ,,Respiră” – pentru momentele când sunt stresată și mă pierd în lucrurile mărunte care nu contează cu adevărat în viață. Această ștampilă îmi amintește să mă calmez printr-un pas floare la ureche, respirația.
  • ,,Iubește” – atunci când intri în rutină, uiți cât de prețioși sunt oamenii din viața ta și, mai ales, tu. Iubește tot ce este în jurul tău: familia, prietenii, animalele, natura. Iubește-te chiar și în cele mai grele momente, asta îmi inspiră această ștampilă.
  • ,,Iartă” – un reminder pentru clipele când în povestea vieții noastre mai apar și personaje antagoniste care ne rănesc, totodată învățându-ne lecții. Ștampila ,,Iartă” chiar mă ajută enorm să iert, iar când iert sunt un om mai fericit.
  • ,,Zâmbește” – chiar și atunci când nu simți deloc a o face. Știai că dacă te forțezi să zâmbești până la o urmă o vei face cu adevărat? Acest reminder îmi reamintește constant să șterg încruntarea de pe chip și să o înlocuiesc cu un zâmbet, pentru că – citatul clasic – cine știe cine se poate îndrăgosti de el văzându-l?!
  • ,,Crede” – orice ar însemna asta pentru tine: în Dumnezeu, în tine, într-un viitor mai bun. Ștampila ,,Crede” îmi vine în ajutor în momentele de îndoială, pierzanie a scopurilor și a încrederii de sine.

Ștampila prieteniei

Desigur, la început cei apropiați glumeau la vederea ștampilelor (,,Tot nu ai reușit să strângi bani de tatuaje?”, ,,Iar ai încurcat actele cu mâinile?” și diverse alte dumițe mai mult sau mai puțin inspirate), însă după ce au observat cât de mult mă ajutau în zilele grele, le-au dat și ei o șansă.

Și-au personalizat ștampile cu mesajele lor motivaționale care îi ajută, în funcție de propriile bătălii și încercări cu care se confruntă. Ștampilatul a devenit un obicei aproape zilnic în viața noastră. Cu siguranță ne diferențiem de mulțime așa, nu că acesta ne-ar fi scopul principal.

Totul s-a întâmplat datorită unei revelații pe care am avut-o la un ceai fierbinte, când am îndrăznit să gândesc pentru câteva minute “out of the box“, îți vine a crede?

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *