Inspiration, SuperBlog

Muzica mi-a salvat viața

Reading Time: 2 minutes

Muzica mi-a salvat viața - De la job la scrob by Alexandra Arva

Muzica este pansament pentru suflet, cred asta cu toată ființa mea. Nu pot alege un singur moment în care muzica mi-a influențat viața pentru că vorbim despre o influență continuă și permanentă.

Eu și muzica

Relația mea cu muzica a început undeva prin anii ’99 – 2000 sau cel puțin așa îmi amintesc. Păstrez cu sfințenie în albumul minții frânturile de amintiri cu mine fredonând Andrè, 3 Sud-Est sau A.S.I.A. în sufragerie, cu show-urile improvizate în spatele blocului cu ceilalți copii, cu prețioasele casete și așa mai departe. Când ascult melodii din acea perioadă, automat zâmbesc. Muzica aceea este o bucată din copilăria mea.

Cu cât am crescut, cu atât am început să-mi diversific gusturile muzicale. Am ascultat aproape orice gen, în funcție de starea mea de spirit din acel moment. Sincer, nu cred că există stiluri muzicale urâte, doar gusturi diferite.

Lucrul care îmi place cel mai mult la muzică este că poate să îți displacă un stil, iar peste 1-2 ani să te reprezinte complet. Ce se întâmplă în noi de rezonăm cu ceva la care nu ne-am fi așteptat niciodată? Văd un gen muzical ca pe un om pe care îl descoperi în funcție de cât de pregătit ești să o faci. Poate va fi azi sau poate peste 10 ani, cine știe… Atunci când este timpul, pur și simplu se întâmplă.

Muzica pentru mine

Muzica mi-a fost refugiu când mă simțeam singură și plângeam în pernă noaptea.

Muzica mi-a fost camarad când aveam nevoie de un vibe pozitiv înainte de a ieși din casă.

Muzica mi-a fost învățător când ascultam melodii cu puternice mesaje sociale.

Muzica mi-a fost rază de soare când mi-aș fi dorit să nu mai exist pe lumea asta.

Muzica mi-a salvat viața și mi-a adus în suflet mii de răsărituri. A reprezentat coloana sonoră când o luam de la capăt, când greșeam, când iubeam. Am ascultat melodii despre divorțuri, depresii, feminism, inimi frânte și toate m-au făcut de fiecare dată mai puternică. Mi-au șters lacrimile fierbinți de pe obraji ca un prieten apropiat și m-au îmbrățișat strâns, lipindu-mi toate bucățete sufletului meu rătăcit în deșertul gândurilor negative. Într-un final, ca o pasăre Pheonix am renăscut iar și iar datorită muzicii.

Viața pe ,,mute”

Cum ar fi viața ta fără muzică? Nu-mi pot imagina cum ar fi viața pe ,,mute”, fără sunet, fără muzică și de multe ori consider această abilitate de a auzi o normalitate sau chiar o banalitate. Există însă copii care nu o iau de-a bună așa ca mine, care au deficiențe de auz și nu au ascultat niciodată vocea mamei lor, ciripitul păsărelelor, muzica…

O parte din copii descoperă puterea sunetului prin intermediul programului EDIFIER Angel Sound Foundation! EDIFIER a donat fundației 2 milioane de dolari, cu ajutorul cărora peste 60 de copii cu deficiențe de auz au primit implanturi cohleare. EDIFIER este un producător de sisteme audio, definit de trei concepte: pasiune pentru sunet, design și calitate. Cu o experiență de 21 de ani, se remarcă prin eleganța produselor sale, dorind să ofere, în același timp, cea mai bună experiență audio posibilă.

Muzica mi-a salvat viața - De la job la scrob by Alexandra Arva
Sistemul audio Edifier R2730DB, sursă foto: magazinultau.ro.
Muzica mi-a salvat viața - De la job la scrob by Alexandra Arva
Sistemul audio Edifier R2730DB, sursă foto: magazinultau.ro.

Poți găsi produse de la acest brand pe site-ul Magazinul tău. Mie mi-a atras atenția acest ,,monstruos” sistem audio: Edifier R2730DB. Am ales acest model atât pentru carcasa din lemn care menține sistemul de boxe bine ancorat pentru volumele mari și reduce rezonanța acustică, cât și datorită bass-ului puternic și adânc.

Ție ce model ți-a atras atenția de pe site? Și mai ales, ce înseamnă muzica pentru tine?

*Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *