Books, Inspiration

O carte care te pune pe gânduri

Reading Time: 2 minutes

Știi genul acela de carte plină de istorie, numere, statistici, care te absoarbe încă de la prima pagină? Nici eu! De fapt, nu le halesc deloc.

Cărți croite pentru suflete

Îmi plac cărțile care îmi duc imaginația pe cele mai înalte piscuri ca apoi să mă arunce în prăpastia realității.
Îmi plac cărțile care îmi pun întrebări despre viață și despre existența mea în acest Univers.
Îmi plac cărțile cu mărturisiri sincere, cărțile pe față. Fără descrieri sufocante și studii făcute de cercetătorii din Honolulu. Fără vrăjeala vieții perfecte.
Unii le spun cărți de dezvoltare personală, eu le-aș numi mai degrabă cărți croite pentru suflete.
Câțiva oameni m-au întreabat câte cărți de dezvoltare personală mai pot citi, afirmând că sunt doar manevre de marketing. Așa și? Voi citi atâtea câte simt. Fără număr.

Un pariu pierdut

La început de an, am făcut un pariu cu mine să citesc 100 de cărți în 2017. Nu m-am oprit aici, din contră, am calculat cât ar trebui să citesc săptămânal și am încropit liste de lecturi. Recunosc, nu sunt nici pe aproape de îndeplinirea acestui target până la finalul lui 2017 (am citit abia vreo 30 de cărți). Însă, această provocare m-a ajutat enorm să îmi lărgesc bagajul de cunoștințe și vocabularul. Am citit cărți de dezvoltare personală, educație financiară, marketing. Orice carte care mi-a ajuns în mâini și mi-a stârnit interesul a fost devorată. Și așa am ajuns aici.

Ca și cum ne-am ști dintotdeauna

O carte care te pune pe gânduri

Am dat peste gândurile așternute pe hârtie de Ines Prodan și am simțit, după cum se intitulează și cartea ei, că era ca și cum ne-am ști dintotdeauna. Poate a fost pentru că abordează teme și stări umane cu care poți rezona ușor. Poate a fost pentru că avem lucruri în comun pe care nu le știu eu. Cine știe?
E despre povestea lui Ines în Univers, despre câinele ei, Mayo, de care m-am îndrăgostit iremediabil doar citind despre el, despre regăsirea sinelui, despre frici, recunoștință, fericire, iubire, copilărie, cuvinte rămase nespuse, mulțumescuri.
Simt că povestea lui Ines în Univers este de fapt povestea fiecăruia dintre noi, plus minus Mayo și altele.
De ar fi să aleg un citat care m-a pus pe gânduri și pe care l-am reținut este cu siguranță următorul:

O carte care te pune pe gânduri
Mă opresc pentru că nu vreau să fiu vreun spoiler de acela enervant. Dacă ești curios să citești această carte, o poți comanda sau răsfoi aici. Se merită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *