Travel

Top 5 activități pe care să le faci în Budapesta

Reading Time: 2 minutes

După ce ți-am prezentat ce atracții turistice merită vizitate în Budapesta, mă simt îndatorată să-ți spun că această capitală înseamnă mult mai mult.
Da, eu am o relație specială cu Budapesta. Am fost de două ori pe la ea și nu m-am plictisit nici măcar o secundă 😀 De fapt, cred că aș putea să stau și să-i ascult poveștile, să-i absorb energiile și agitația perpetuă zile în șir. Pentru că este ca un prieten vechi, de calitate pentru mine.

De aceea, am concluzionat că există (cel puțin) 5 activități pe care nu trebuie să le ratezi de treci prin Budapesta – în viziuna mea, desigur.

1. Un apus în centrul orașului

Top 5 activități pe care să le faci în Budapesta
Unul dintre cele mai splendide și simple lucruri pe care-l poți trăi în Budapesta este un apus în centrul orașului, pe malul Dunării.

Este gratuit (pont!) și nu durează decât câteva minute, minute ce îți vor lua suflarea cu frumusețea lor unică. Atenție! În urma acestei experiențe, s-ar putea să te îndrăgostești iremediabil de orașul Budapesta sau să trăiești revelații interioare, după cum îți povesteam în primul meu articol.

2. O prăjitură la Alexandra Bookcafe

Top 5 activități pe care să le faci în Budapesta
În cea de-a doua excursie în Budapesta, am ajuns și în acest loc magic, care, surprinzător, conicidență sau nu, îmi poartă numele.

Situată pe strada Andrássy, Alexandra Bookcafe este cafeneaua perfectă, unde poți savura o prăjitură în timp ce asculți muzică live și admiri ceea ce te încojoară. Află că această clădire a funcționat sub formă de cazino în secolul al 19-lea, iar mai apoi a devenit o uriașă librărie.

3. O croazieră noaptea pe Dunăre
Top 5 activități pe care să le faci în Budapesta
Se spune că dacă nu vezi un oraș noaptea, atunci nu l-ai vizitat cu adevărat! Am început să cred tot mai mult în această zicală. Fără urmă de îndoială, se potrivește și în cazul Budapestei, unde noaptea clădirile capătă straie aurii și se oglindesc în Dunăre.

Astfel că din această listă nu putea lipsi o croazieră noaptea pe Dunăre pentru a experimenta Budapesta 100%!

4. O cafea la New York Cafe
Top 5 activități pe care să le faci în Budapesta
O altă cafenea care a rămas în sufletul meu este New York Cafe, supranumită și ,,Cea mai frumoasă cafenea din lume”. Făcând parte din Hotelul Boscolo, a trecut prin multe ere, sisteme politice și puncte de cotitură istorică.

Bea-ți cafeaua de dimineață în locul unde o făceau și scriitori de odinioară și lasă-te inspirat de stilul renascentist specific localului! La restaurantul din aceeași clădire poți găsi și preparate din bucătăria multiculturală a monarhiei austro-ungare, precum gulaș de vită, supă de pește, șnițel sau deserturi celebre ca prăjitura Doboș.

5. O pisică la Cat Café
Top 5 activități pe care să le faci în Budapesta
În cazul în care ești un iubitor de pisici, Cat Café, localizată în Cartierul Evreilor, este un must-visit în excursia ta în Budapesta! Aici te așteaptă 13 pisici blănoase și prietenoase, care doresc să fie mângâiate.

Poți opta pentru o băutură sau ceva de mâncare, cât timp te bucuri de compania lor și te joci cu ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *