SuperBlog

Un interviu și mai mult decât o simplă cafea

Reading Time: 2 minutes

cafea

Îți mai amintești primul tău interviu de angajare? Cum ai putea uita de altfel acel cocktail de emoții contradictorii: frică, entuziasm și curiozitate la cote maxime?!
Eu știu sigur că nu voi uita vreodată primul meu interviu pentru un job. Îmi amintesc ca și cum ar fi fost ieri de fapt!

Cu o mireasmă puternică de cafea care îmi gâdilea subtil simțul olfactiv, a fost mai mult o discuție decât un interviu. Dar hai să îți povestesc pe îndelete mai degrabă!
M-a sunat să stabilim un interviu și mi-a spus direct să nu o iau cu dumneavoastră. Urma să am un interviu de angajare pentru poziția de consultant de vânzări în agenția ei de imobiliare și nu puteam să fiu mai fericită.

Duminică – ziua cea mare. Putea să ne vedem mai repede. Eu eram întruchiparea emoțiilor. Întâmplarea făcea că stăm în apropiere una de cealaltă, așa că s-a oferit să mă ia cu mașina către birou.
Vruum! Apare o super mașină, iar înăuntru o găsesc pe ea, cu ochelari de soare iarna, cu lentile albastre polarizate, mănuși de piele decupate de motociclist și o geacă neagră cu blană. Este posibil ca aceea să fie cea mai puternică primă impresie pe care și-a lăsat-o cineva în viața mea de până acum, să fiu sinceră cu tine.
Biroul mirosea din abundență a cafea. Viață de semi-corporatiști, m-am gândit eu, o fi pentru mine?

După ce am băut o ceașcă aburindă cu ea, m-am decis. Dar stai că mai am de povestit până la deznodământ!
Pe masa cu cafetiera erau zeci de monodoze de cafea, cu diverse arome care îmi făceau cu ochiul. Am optat pentru o cafea Arabica din boabe naturale și m-am minunat de gustul său atât de natural. Poate până la urmă o cafea bună la birou este tot ce îmi doresc, nu?

cafea
O ascultam pe posibila viitoarea mea șefă în timp ce sorbeam cafeaua ca pe o licoare-delicatesă. Am vorbit despre tot ce înseamnă acel job, cum a ajuns ea aici și la un moment dat mi-a dat chiar și sfaturi pe viitor.
O replică care mi-a rămas puternic impregnată în filmul minții mele este răspunsul ei când am întrebat-o cât durează să învăț toate astea (informațiile de la job): ,,O viață întreagă. Eu încă învăț!”.
În cele din urmă, am fost angajată, iar șefa mea m-a învățat foarte multe de atunci. Aaa și să nu uit: acum ador să îmi savurez cafeaua în același birou, în fiecare dimineață, alături de colegii mei!

*Articol scris pentru competiția SuperBlog 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *