Food, Travel

Vinul conversației – unul dintre cele mai apreciate din țară

Reading Time: 1 minute

De îmi spuneai săptămâna trecută de vinul conversației, mă uitam la tine lung și n-aveam habar despre ce vorbești acolo.
Vinul conversației este acela care după unul-două pahare (consumate responsabil!) îți dezleagă limba și te face să conversezi câte în lună și în stele alături de jumătatea ta, familie, prieteni, viitori prieteni.

Vinul conversației - unul dintre cele mai apreciate din țară

Conversație, conversație, dar cum se numește?

Vinul conversației poartă desigur și un nume pe măsură, ce sugerează tocmai întrebuințarea sa, Gramma, care vine de la – n-o să ghicești! – ,,cuvânt” în greacă.
Și mai fain mi se pare că există o gamă întreagă de vinuri cu denumiri sugestive, mai precis cu genurile literare: Dramatic, Liric, Epic.

Eu una m-am săturat până peste cap de acele denumiri rigide și învechite de brand-uri de vin, evit să dau nume, și apreciez un brand care se joacă și pune imaginația clientului în mișcare.

Vinul conversației - unul dintre cele mai apreciate din țarăCool fact: Design-ul etichetei a fost realizat de Horațiu Mălăiele, aflându-se în topul celor mai frumoase etichete de vin din lume, conform revistei Forbes.

De unde știu?

Deși sunt o fire curioasă, nu am aflat toate acestea căutând pe net. Din contră, am avut plăcerea de a participa la un tur al Cramei Gramma, încheiat, desigur, cu o degustare. Printre vinurile cu care mi-am încântat papilele gustative se numără: Aligote alb, Rosé Magnum și Cuvée Vișan roșu.

Vinul conversației - unul dintre cele mai apreciate din țară Vinul conversației - unul dintre cele mai apreciate din țară
Degustarea a reprezentat un mic ,,teaser” pentru ceea ce urmează în acest weekend – Festivalul La Vie.

Abia aștept să ne vedem acolo! Vii și tu?

Vinul conversației - unul dintre cele mai apreciate din țară

P.S. – Este child friendly. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *